Wiosenne śniadanie - zdrowe i pyszne!

27.04.2017 r.

22 kwietnia obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Ziemi. Jego celem jest promowanie postaw ekologicznych w społeczeństwie. Organizatorzy tego dnia chcą nam wszystkim uświadomić, jak kruchy jest ekosystem planety ludzi.Korzenie tego dnia wiążą się z obserwacją przesilenia letniego, będącego okazją do wykorzystywania sprzyjającej pogody. Z tej okazji uczniowie z klasy 3c wraz z p.Łukomską i p.Dzydzanem oraz Samorządem Uczniowskim 26 kwietnia przygotowali wiosenne ZDROWE śniadanie. Na dużej przerwie, ci, którzy pokazali przygotowaną wcześniej kanapkę (popularyzowaliśmy zdrowy styl życia), mogli otrzymać od uczniów z klasy 3c pyszny sok, warzywo, owoc, sałatkę oraz zdrowego sandwicha. Wszyscy chętnie korzystali z pięknie przygotowanego śniadaniowego stołu. Ponadto w holu szkoły pojawiły się plakaty z informacjami, które podpowiadały gimnazjalistom, w jaki sposób dbać o Ziemię i chronić środowisko. 

 

Alicja Malujda, Natalia Pastwa, klasa 3c
Uczniowie