Rozpoczynamy majówkę w trybie SLOW

1.05.2014 r.

We wtorek i środę klasa 3a kontynuowała swój projekt Slow Food, Slow Life. Uczniowie podejmowali wiele działań. Na początku tańczyliśmy z p. Kamilą Serafińską, instruktorką hawajskiego hula- tańca, który wyraża kwintesencję hawajskości, czyli radość i pogodę ducha. Nauczyciele otrzymali pięknie pachnące, świeże zioła: bazylię i melisę. Julia Kolenda "zatrzymywała chwilę", robiąc zdjecia koleżankom i kolegom. W środę gościliśmy p. Julię Durkiewicz, ktora poprowadziła poranne zajęcia relaksacyjne. Pracowaliśmy nad własnym oddechem oraz rozciągaliśmy mięśnie. Ostatnie 10 minut to całkowity relaks, czyli delikatna muzyka, słońce i powiew wiatru.
Naszym następnym gościem był dobrze znany Harrison Cucunuba, kolumbijski instruktor zumby. Tym razem spełnił się w roli naszego przewodnika po kuchni kolumbijskiej. W warsztatach uczestniczyli rownież uczniowie uczący się hiszpańskiego oraz p. Natalia Bregin- Dwulat. Spotkanie hiszpańsko-angielskie zakończyła degustacja smacznych Deditos i Empanadillas. Ukoronowaniem naszych działań był piknik dla wszystkich uczniów na boisku szkolnym z zimną lemoniadą i pożywnymi bananami. Podczas przerw towarzyszyła nam spokojna muzyka. Odbyły sie także dwa konkursy: zdrowe śniadanie oraz co wiem o zdrowej diecie. Ogłoszenie wyników konkursów nastąpi po długiej przerwie majowej.
Odpoczywajcie, relaksujcie się i ALOHA! 

Hanna Pordąb
Uczniowie