Jadłospis

28.09.2017 r.

Obiady - jadłospis na październik 2017 (catering LOSIR).

JADŁOSPIS NA PAŹDZIERNIK

PONIEDZIAŁEK  2.10.2017

Obiad: KREM KALAFIOROWY, KLUSKI,  DUSZONE WARZYWA, STROGONOW DROBIOWY,  SOK

ALERGENY:1,3,6,9

WTOREK 3.10.2017

Obiad: KRUPNIK Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ,  PIEROGI Z SEREM I TRUSKAWKAMI, SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY, KOPERKU, MARCHWI I CEBULKI, KOMPOT

ALERGENY:1,3,7,9

ŚRODA 4.10.2017

Obiad: KREM BROKUŁOWY, RYŻ PARABOLICZNY,  POLĘDWICZKI W ZIOŁACH,  SOS SMIETANOWO- BROKUŁOWY, DUSZONA PAPRYKA, CUKINIA, MARCHEW, KOMPOT

ALERGENY:1,6,9

CZWARTEK 5.10. 2017

Obiad: KREM DYNIOWY, BITKA Z SCHABU, SOS LEKKO PIECZENIOWY, KASZA JĘCZMIENNA, MODRA KAPUSTKA GOTOWANA, KOMPOT

ALERGENY: 1, 3, 6,7, 9,

PIĄTEK 6.10.2017

Obiad: ZUPA JARZYNOWA, RYBA W ZDROWEJ PANIERCE, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM, SURÓWKA Z ROSZPUNKI, RZODKIEWKI, PORA, POMIDORA, KUKURYDZY, KOMPOT

ALERGENY: 1, 3,4, 5, 6,9 

PONIEDZIAŁEK 9.10.2017

Obiad: ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM, PIECZONA SZYNKA, PYZY, SOS LEKKO PIECZENIOWY, BURACZKI TARTE, KOMPOT

ALERGENY: 1,7,9

WTOREK 10.10.2017

Obiad: ZUPA ZIEMNIACZANA, ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I MIĘSEM, KOMPOT

ALERGENY: 1, 3, 9

ŚRODA 11.10. 2017

Obiad: KREM Z ZIELONEJ FASOLKI, RYBA Z PIECA, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM, SOS KOPERKOWY, KALAFIOR GOTOWANY, KOMPOT  

ALERGENY: 1,3, 6,9

CZWARTEK 12.10.2017

Obiad: KREM Z SELERA Z ZIEMNIAKAMI, GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA, MAKARON ŚWIDERKI, SOS POMIDOROWY, FASOLKA ZIELONA, KOMPOT

ALERGENY: 1, 3, 6, 7, 9

PIĄTEK 13.10. 2017

Obiad: ZUPA KALAFIOROWA, CZEKO-NALEŚNIKI Z TWAROGIEM WANILIOWYM, SURÓWKA Z MARCHWI, ANANASA I JABŁKA, KOMPOT

ALERGENY: 1, 3, 4,7, 9

PONIEDZIAŁEK 16.10.2017

Obiad: ZUPA KAPUŚNIACZEK Z BIAŁEJ KAPUSTY, KASZA JĘCZMIENNA SYPKA, GULASZ Z SZYNKI, SURÓWKA Z MODREJ KAPUSTY, MARCHWI, JOGURTU, KOMPOT

ALERGENY: 1, 9

WTOREK 17.10.2017

Obiad: ZUPA WARZYWNA, ZIEMNIAKI, PIECZEŃ RZYMSKA, SOS POROWY, MODRA KAPUSTA,

ALERGENY: 1, 3, 9

ŚRODA 18.10.2017

Obiad: ZUPA KRUPNIK Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ, BITKA Z SCHABU, SOS LEKKO PIECZENIOWY, KOPYTKA, MARCHEWKA GOTOWANA,  KOMPOT  

ALERGENY: 1,3,6,7, 9, 10

CZWARTEK  19.10. 2017

Obiad: ROSÓŁ Z LANYMI KLUSKAMI, RYŻ PARABOLICZNY, SOS POTRAWKOWY, GOTOWANA PIERŚ Z KURCZAKA, WARZYWA GOTOWANE, KOMPOT

ALERGENY: 1,3 6,7,  9, 10

PIĄTEK 20.10. 2017

Obiad: ZUPA ZIEMNIACZANA, KLOPSIKI RYBNE, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z  KAPUSTY, KOPERKU, MARCHWI, CEBULI, KOMPOT

ALERGENY: 1,3, 4, 9

PONIEDZIAŁEK 23.10.2017

Obiad: ZUPA OGÓRKOWA, SPAGHETTI W SOSIE BOLOŃSKIM, KOMPOT

ALERGENY: 1, 3, 6, 9,10

WTOREK  24.10.2017

Obiad: ZUPA FASOLOWA, LENIWE PIEROGI Z JOGURTEM TRUSKAWKOWYM, MARCHEW GOTOWANA, KOMPOT

ALERGENY: 1, 3,7,9

ŚRODA 25.10.2017

Obiad: ZUPA ROSOŁEK Z MAKARONEM, ZIEMNIAKI PUREE Z KOPERKIEM,  KOTLET SCHABOWY, SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY GOTOWANA, KOMPOT

ALERGENY: 1, 3, 6, 7, 9

CZWARTEK 26.10.2017

Obiad: ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM, KASZA JĘCZMIENNA, GULASZ Z SZYNKI, BURACZKI TARTE, KOMPOT

ALERGENY: 1, 6, 7, 9

PIĄTEK 27.10. 2017

Obiad: KREM DYNIOWY, RYBA W ZDROWEJ PANIERCE, ZIEMNIAKI PUREE Z PIETRUSZKĄ, BROKUŁY GOTOWANE, KOMPOT  

ALERGENY: 1, 3, 6, 7, 9

PONIEDZIAŁEK 30.10.2017

Obiad: KREM Z BIAŁYCH WARZYW, PIERŚ Z KURCZAKA W MAŚLANEJ MARYNACIE W PANIERCE, RYŻ BIAŁY, SOS SŁODKO-KWAŚNY, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, SOK  

ALERGENY: 1, 3, 6, 7, 9

WTOREK 31.10.2017

Obiad: ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM, KLOPSY GOTOWANE, SOS KOPERKOWY, ZIEMNIAKI, MARCHEW GOTOWANA, KOMPOT

ALERGENY:  1, 3, 6, 9 

Jolanta Walczak
Uczniowie